Katalog » OLEJKI I OLEJE
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
OLEJ LAUROWY-Trądzik, zmiany skórne
Dostępność: Oczekiwanie na dostawę
Pojemność: 50g
OLEJ LAUROWY Z WAWRZYNU SZLACHETNEGO
Tłoczony na zimno ze świeżych owoców
50g
Niezwykły leczniczy olej na problemy skórne
TRĄDZIK, EGZEMA, GRZYBICA, ŚWIERZB, AZS



Olej laurowy – Naturalny antybiotyk! 
Ma silne działanie antyseptyczne.
Skutecznie łagodzi dolegliwości i problemy skórne, takie jak trądzik, łuszczyca, atopowe zapalenie skóry, łojotok. 

W starożytnej Grecji, liście laurowe były używane we wróżeniach Wyroczni Delfickiej. Liść laurowy był poświęcony bogom: Apollo i Aesculapis. Obecnie drzewa laurowe rosną w Chinach, Izraelu, Algierii, Maroku, Libanie, Turcji, Jugosławii, Rosji, Grecji, Włoszech, Hiszpanii, Portugalii, Francji, Meksyku i na południu USA. Liście dobrej jakości są duże, niepołamane i barwy zielonej. Suszone mają intensywniejszy i mniej gorzki niż świeże smak. Aby poczuć zapach olejku eterycznego zawartego w tych liściach, należy potrzeć lub złamać suszony liść. 

Olej laurowy ma ciemnozieloną barwę i intensywny zapach. 
Jego konsystencja w temperaturze pokojowej jest stała, ale wystarczy mała zmiana aby olej zaczął się topić. Dzięki temu szybko wchłania się w skórę.

Znany jest ze swoich właściwości:
*przeciwtrądzikowych, 
 *jako skuteczny środek pobudzający wzrost włosów, 
*pomaga w walce z łupieżem, 
*działa oczyszczająco, 
*ściągająco, 
*przeciwzapalnie,
*przeciwbakteryjnie 

Olej należy aplikować punktowo na pryszcze, lub przy rozległych zmianach wcierać w miejsca chorobowe. Jako kurację uzupełniającą można zastosować olej z czarnuszki- te dwa oleje świetnie się uzupełniają.
W medycynie naturalnej stosowany jest w leczeniu zwichnięć, obrzęku stawów i bólach reumatycznych-należy go wcierać- a także przy gojeniu się ran, zmianach łuszczycowych, AZS
  
ZASTOSOWANIE:
Na włosy - olejek laurowy należy wymieszać z oliwą z oliwek w proporcji 1:2, delikatnie masować skórę głowy 2 razy w tygodniu, 5-10 minut przed umyciem.
Do masażu- łagodzi bóle reumatyczne, opuchliznę.
Bezpośrednio na skórę lub jako składnik kosmetyków.

DATA WAŻNOŚCI-CZERWIEC 2015

INCI:
Laurus Nobili L.
Cena
24,00 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Produkty z tej samej kategorii
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Telefon:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Email:   
Hasło:   
Twoje konto
Twój koszyk jest pusty

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer


Zaawansowane wyszukiwanie
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Aktualna Data: 2014-07-30 15:07
Data Ostatniej Aktualizacji: 22.12.2013
© Ars et Natura. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.