Katalog » OLEJKI I OLEJE » ETJA
Informacje o produkcie
Kliknij aby zobaczyć zdjęcie w oryginalnej wielkości
OLEJ Z NASION MARCHWI
Producent: ETJA
Pojemność: 50ml
 OLEJ Z NASION MARCHWI
ZIMNOTŁOCZONY
50ml

Niezwykle bogaty w beta-karoten, kwasy tłuszczowe w tym stearynowy, linolowy i palmitynowy. 
Zawiera również 5 witamin A, B, C, E i F. Doskonale nawilża, odmładza i regeneruje skórę, dlatego doskonały jest w leczeniu.

MARCHEW ZWYCZAJNA (Daucus Carota)
Roślina pochodzi z rodziny selerowatych. W stanie dzikim występuje na terenach Azji, Europy i północnej Afryki. Należy też do roślin uprawnych.

OLEJ Z NASION MARCHWI
- Daucus Carota Oil
To olej o intensywnej pomarańczowej barwie, powstaje w procesie tłoczenia na zimno nasion dzikiej marchwi. Niezwykle bogaty w beta-karoten, kwasy tłuszczowe w tym stearynowy, linolowy i palmitynowy. Zawiera również 5 witamin A, B, C, E i F. Doskonale nawilża, odmładza i regeneruje skórę, dlatego jest doskonały w leczeniu łuszczycy, oparzeń, blizn oraz pęcherzy. 
Dzięki swoim właściwościom rewitalizującym i kojącym nadaje się do skóry po intensywnym opalaniu. 
Przeznaczony do skóry wysuszonej, dojrzałej i spękanej.
Skąd te właściwości?
Karotenoidy!! 
To dobrze przyswajalne antyoksydanty, chroniące komórki przed wolnymi rodnikami, które to atakują zdrowe ściany komórek i reagują z kwasami wielonasyconymi, wywołując reakcję łańcuchową i wzrost ilości wolnych rodników. Wolne rodniki to efekt zanieczyszczeń środowiska. 
Błona komórkowa w efekcie „działalności” wolnych rodników zostaje pozbawiona zdrowej struktury i nie może pełnić swojej funkcji, co znajduje wyraz we wczesnym starzeniu się skóry, a nawet zmianach nowotworowych.
Karotenoidy stosowane na skórę zmniejszają szkodliwy efekt promieniowania. W olejku marchewkowym znajduje się także witamina E, która także polepsza odporność skóry i łagodzi skutki poparzeń słonecznych.

SPOSÓB UŻYCIA I DZIAŁANIE
*bezpośrednio na skórę do aplikacji na twarz (zaleca się stosować w stężeniu 10-15 % z innym naturalnym olejem nośnikowym np. jojoba gold),
*dodatek do kremów, odzywek, szamponów, balsamów,
*baza dla naturalnych olejków eterycznych,
*wpływa regenerująco na skórę poddawaną mocnemu opalaniu (solarium),
*idealny do cery jasnej ,
*złoty połysk na skórze, 
*ochrona przed szkodliwym promieniowaniem,
*złagodzenie poparzeń słonecznych,    
*nawilżanie, odżywianie,      
*działanie antyoksydacyjne,
*zmniejszenie ryzyka raka skóry.

PRZECHOWYWANIE
To najbardziej istotna kwestia, aby oleje długo nam służyły. Przechowujemy w miejscu chłodnym z dala od światła, dobrze zakręcając buteleczkę po każdorazowym użyciu.

INCI:
Daucus Carota Oil
Cena
Ilość
17,90 zł
Galeria
Inni klienci kupujący ten produkt zakupili również
Produkty z tej samej kategorii
Zapytaj o szczegóły
Imię i nazwisko:
E-mail:
Telefon:
Twoje pytanie:
Wpisz kod widoczny na obrazku:
weryfikator
Email:   
Hasło:   
Twoje konto
Twój koszyk jest pusty

Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer


Zaawansowane wyszukiwanie
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym sklepie?
Wpisz swój adres e-mail!



Aktualna Data: 2015-08-03 06:33
Data Ostatniej Aktualizacji: 10.03.2015
© Ars et Natura. Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved.